25 Mart 2010 Perşembe

sınav ve ödev

Tüm görselleri ve konuştuğumuz herşeyi buraya yüklemem şu an mümkün değil. Göreceksiniz ki, şu ana kadar yaptığımız derslerin konu başlıkları ve her dersin özeti, blogda mevcut.

sınavda:
Size verilen bir görselin üzerinden, görsel algıya etki eden faktörleri, dengeyi etkileyen faktörleri, gestalt anlayışını ve ilkelerini örnekleyeceğiniz bir sınav olabilir. Son derse giren resim öğrencileri, ağırlıklı olarak Gestalt ile ilgili notları okuyabilirler.

Mesela bir poster üzerinde, o posterin komposizyonu dahilinde, ağırlık algısına etki eden faktörleri belirtmeniz istenebilir. Hangi eleman yalnız bırakılarak vurgulanmış? Hangi eleman renk ile ağırlık kazanmış? gibi...

ödev:

Gestalt görsel gruplama ilkeleri araştırılacak. Herbir Gestalt ilkesi için, resim ya da grafik tasarım alanında, önemli çalışmalardan 2şer örnek bulunacak ve ilgili ilkeyi nasıl örneklediği belirtilecek.

A4 çıkış ve Cd halinde teslim edilecek. Sayfa kenarlarında ortalama 2şer cm boşluk bırakarak görsellerin çıkışını alın. Metniniz sağa ve sola bloklu olsun. Hangi kaynaklardan yararlanıldığı belirtilsin. Satır aralıkları: 1.5 aralık. Mutlaka üzerinde isimleriniz yer alsın.

Derste incelediğimiz reklam afişlerini hatırlayın. Mesela benzerlik ilkesinin nasıl kullanıldığı...

Ödevler, vize döneminin bitimine kadar kabul.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder